TİB'deki veriler ne zaman silinmeye başlandı?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün açtığı davada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, kısa adıyla TİB'deki verilerin 17-25 Aralık operasyonlarından tam 5 ay önce silinmeye başladığını ortaya koydu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Haziran 2015 07:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TİB'deki veriler ne zaman silinmeye başlandı?

HİLAL ÖZTÜRK

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük'ün hazırladığı iddianamede, Teknik Düzenlemeler Dairesi Başkanlığı'nda bilişim uzmanı olarak görev yapan Okan Aydoğan'ın "bilişim sistemlerine sabotajda bulunduğu" suçlaması yapıldı. İddianamede sabotajın nasıl gerçekleştirildiği anlatıldı.

BİLİŞİM SİSTEMİNE SABOTAJ

Şüpheli Okan Aydoğan'ın 5 Temmuz 2013'te Ankara Bölge Müdürlüğü sistem odasında kurulum yapmak üzere görevlendirildiği belirtilen iddianamede şu bilgiler yer aldı " Şüpheli O. Aydoğan kullanıcı adını kullanarak fyilmaz kullanıcıyla oturum açılmış olan 10.*.*.**7 IP adresi bilgisayardan 10.*.*.**3 IP adresli terminal sunucuya uzak masa üstü bağlantısı yaptı. Kullanıcıların e-imza bilgilerinin tutulduğu ORTK şemasının altında yer alan WMFYS_WEB_PIN_KULHAKLARI tablosundaki ID ve TANIMLAYICI_NU kolonlarındaki bazı karakterleri değiştirdi. Şüphelinin yaptığı değişikliklerin 27 adet kullanıcı verisinde olduğu ve her bir kullanıcı verisinde sadece birer harf şeklinde olduğu belirlendi.

İFİS'e giremedi

Şüphelinin eylemi sonucunda MFYS'de onay bekleyen güvenlik sertifikası bildirimlerinin alınan raporlarda görüntülenemediği, GSM operatörlerinin e-imza girişlerinin bir kısmının başarısız olduğu belirlendi.

6 yıl istendi

Şüpheli bilişim uzmanının hakkındaki soruşturma iznine ve kendisine gönderilen tebligata rağmen, itiraz etmediği, üzerine atılı suçları işlediğinin anlaşıldığı da belirtildi. Okan Aydoğan'a 6 yıl hapis istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber